Načo Názov

30. července 2006 v 17:05 | Ja |  Kapely
NAČO NÁZOV...
Úplné Začiatky kapely NAČO NÁZOV siahajú niekam k jeseni roku 1993,
keď Josko(basa) spolu s bratrancom "Bobrom"(gitara,spev) Kuňom(bicie),
a Kuťafasom(gitara), Založili prvú púchovskú punkovú kapelu "PUNKHARD".
V tejto kapele sa mimochodom na pár skúškach mihol aj súčasný gitarista
Mekýš.[Skúšal to na base, ale moc mu to vtedy nešlo, tak sme ho poslali
cvičiť :-)]. Po silvestrovskom koncerte 1993 v Podhorí pri Beluši, ktorý sme
hrozne dojebali odišiel Kuňo do PICASSO BLOT(Panáčkovci tam vtedy ešte nehrali)
prešiel Josko na bicie a na basu prichádza Lenka. V tejto zostave
sme odohrali asi 5 koncertov a v lete 1994, keď odišiel Bobor na vojnu sme sa
rozpadli. Hneď na jeseň sa však Josko pridáva do novej kapely S.E.?
(Startená existencia?) v ktorej už hrajú bratia Milan a Peter Panáčkovci a
Josko hraje naďalej basu, zhosťuje sa aj spev a prináša do kapely aj niektoré
skladby od PUNKHARDU.[v S.E.? to pred Joskom skúšal na basu ešte Kočo].
Pod názvom S.E.? odohrala táto zostava v decembri 94 svoj prvý koncert. Na jar 95
sa kapela definitívne premenovala na NAČO NÁZOV a po nejakých 10-tich koncertoch
vydáva svoje debutové demo "Komuže je lepšie" (december 95).
Po natočení dema odchádza Milan na vojenčinu [keďže si deň po termíne spomenul,
že má odovzdať žiadosť o civilku :-)] Na miesto Milana prichádza na gitaru
Reno, ktorý sa podiela v januári 97 aj na natáčaní v poradí druhého dema
"Krok od zániku".Dva dni po natočení albumu odchádza Reno bručať do basy za veľké množstvo
malých kriminálnych deliktov. Vzápätí sa však vracia z vojny Milan, takže
NN môže pokračovať ďalej. Načo Názov začína koncertovať po celom Slovensku,
vrátane letných festivalov, avšak na konci leta 97 sa kapela po osobných
nezhodách rozpadá. Panáčkovci prechádzajú do kapely S.N.T.! a Josko sedí doma na
zadku :-)
V lete 98 sa Josko pokúša Načo Názov oživiť s kamarátmi, ktorí dovtedy
nedržali v ruke žiaden hudobný nástroj-Ufón(bicie) Palo(gitara) avšak ozajstné
prebudenie kapely nastáva až po príchode Mekýša(gitara) z kapely S.N.T.! v marci
99. Po tvrdej práci [hlavne s Ufónom na bicich :-)] vydáva Načo Názov svoj tretí
nosič "PROTI VETRU" (november 99) po ktorého dokončení už pomaly tradične opúšťa
kapelu ďalší člen Ufón[opäť väzenie :-) :-(!] a na bicie prichádza Albert.
Josko ostáva už iba na sólovom speve a basu berie Vlado. Začiatkom roku 2001
odchádza Albert do kapely Odpad a na bicich zaskakujú chalani zo S.N.T.!- Občas Pišta,
občas Galocha.
V apríli 2001 odchádza z kapely Vlado a do NN prichádzajú spoločne dvaja noví členovia-
Fliper z Affrontu(basa) a Andrej(bicie). V tejto zostave vychádza na jar 2002 zatiaľ
posledný album "MYSLIEŤ NADOVŠETKO". Skladby od Načo Názov vychádzajú medzičasom
na rôznych slovenských a českých kompiláciach a kapela koncertuje každý víkend, pokiaľ
to dovolia vyjebané pracovné povinnosti. V januári 2004 odchádza Andrziej na 2 roky
do Írska na brigádu a momentálne s nami hrá na bicich Maciej.
Na jar 2005 by sme chceli vydať piaty album"ZLATÁ STREDNÁ CESTA" a zabávať vás kde sa
to len dá. Ťoť zatím vsio z histórie Načo Názvu. Ďalšie riadky napíše majster život.
Zatiaľ ADIOS. JOSKO...
Diskografia:
1995 - Komu že je lepšie
1997 - Krok od zániku
1999 - Proti vetru
2002 - Myslieť nadovšetko
2005 - Zlatá Stredná Cesta
Na STIAHNUTIE: - Stiahni si tieto Mp3 -
Komu že je lepšie - Deadboys
Krok od zániku - Hybná sila sveta
Proti vetru - Skazená Doba
Myslieť nadovšetko - Ja sa nepoddám
Zlatá Stredná Cesta - Ploty
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 lusyja lusyja | Web | 9. října 2006 v 14:48 | Reagovat

=)

2 blade00 blade00 | E-mail | Web | 30. října 2006 v 21:11 | Reagovat

Naco Názov to Minule v PU inac orztocili hrali paradne...tlieskam...Jozko si dobryyy :)

3 daWEEDko daWEEDko | E-mail | 15. května 2008 v 7:02 | Reagovat

Moji milovaný :-* moc vás zboznujem , keby neni vasej kapely tak sa k Punk asi nedostanem ... :-) dakujem velmi pekne

4 anarchistka anarchistka | 15. května 2008 v 16:43 | Reagovat

zdravim vas:)jooooj moji jaq vas ja mam rada suprova skupina fakticky:-*........

5 Vikus Vikus | 22. září 2008 v 14:09 | Reagovat

NN su najlepsi :)

6 Monika Monika | E-mail | 3. října 2008 v 16:43 | Reagovat

jaaaj..tak jako fakt super pesnicky mate...nevim co dodat...a ked pocuvam tuto hudbu je mi naj na svete:))))  fak super...PO PICI :)))

7 Dusan Dusan | E-mail | 7. ledna 2009 v 15:10 | Reagovat

Naco Nazov total po pici muza ,dobre texty .

8 Luciia =) Luciia =) | E-mail | 18. srpna 2009 v 9:31 | Reagovat

načo náázov sú neskutočný =)) a vďaka mekýšovi za xXx =)
Ludia prosím vás, nemáte niekto od nich son "Nebudem" ???? všade ho hladám a nemôžem nájsť..=( moc ďakujem ak sa nájde ochotnáá duša a ozve sa mi na mail..=)
držtre sa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama